Vjen një kohë e poetët e "dorëzojnë" dhe atë më të fundit gjë që u ka mbetur, shpirtin, si të vetmin testament të tyre, atë shpirtin e ndjeshëm të poezisë së mbrujtur në dekada, muzën që kishte qenë fryma e ngjizjes së këngëve të tyre. Gjokë Beci, është njëri nga ata, që bujaria e fatit e pajisi me këtë dhunti, talentin, kërkimin dhe kreativitetin poetik të pamoshë. I konsideruar si një "poet i adresave shqiptare", tashmë adresa e tij është gjer atje ku i ka mbërritur kënga. Ka poetë, që edhe pse kanë një krijimtari të begatë, nuk kanë pasur fatin të jenë dhe aq të dëgjuar, e aq më pak të "kënduar", kurse Gjokën e njohin gjithkund ku këndohet shqip, dhe kjo pasaportë e patjetërsueshme ka ardhur prej përhapjes së këngës së tij gjithandej në botën shqiptare. Është disi i habitshëm ky fakt, kur ke parasysh njërën kahje të poetikës së tij, atë të teksteve të natyrës popullore, që u bënë mielli i këngës së festivaleve të folkut lokal e kombëtar, ku anonimati ishte grabitësi i emrit autorial të poetit. Çuditërisht, përhumbja apo shkrirja e emrit të përveçëm të autorit, ndodhte përmes fshehjes së tij nën një emër të bujshëm, "Populli", emër që sipas "folkloristëve" të propagandës dhe politikës të bënte "nder" dhe ndaj të cilit nuk mund të ankoheshe, pasi sipas logjikës zyrtare, çfarë ishte ti si individ para tij, domethënë para popullit?! Por dhe për këto këngë, për shkak të poetikës, timbrit dhe kumbimit të tyre, u kërkua të dihej poeti, sa erdhi një kohë, që pas një "antologjie" të përplotë radiofonike apo televizive, dëgjuesit e këngës e kishin kuptuar se ai që i kishte bërë ato ishte veçse një emër, Gjokë Beci. Dhe dallimi i një poeti nga stili i tij i të shkruarit, është sigurisht individualiteti i tij krijues. Megjithatë, diku poeti shkruan: "Nuk desha të mbetem anonim në fjalëshkruarjen e këngës", që doemos shpreh dhe brengën e anonimatit të gjatë.

Shtegtim ne Mirdite
Shtegtim ne Mirdite
Mark Gjoka - Kamber Loshi.mp4
Mark Gjoka - Kamber Loshi.mp4
Besnik Paci Inagurimi Kishes Domgjon, Fan, Mirdite - 13/06/2010
Besnik Paci Inagurimi Kishes Domgjon, Fan, Mirdite - 13/06/2010
Mrike Trumshi.wmv
Mrike Trumshi.wmv
Grupi i Mirdites - Kenge per Bardhok Biben
Grupi i Mirdites - Kenge per Bardhok Biben
Gjin Dona - Preng Mark Kola  si yll drite    [Official Video]
Gjin Dona - Preng Mark Kola si yll drite [Official Video]
Grupi i Krujës - Lufta e Albulenës
Grupi i Krujës - Lufta e Albulenës
BESNIK & MIRDITE
BESNIK & MIRDITE
Mirdite Rreshen Kulla e Kapedanit.dasma mirditore
Mirdite Rreshen Kulla e Kapedanit.dasma mirditore
Mhill Krasniqi - Rane N'Mirdite Tre Kapetana OFFICIAL
Mhill Krasniqi - Rane N'Mirdite Tre Kapetana OFFICIAL
KENGA JAM SHQIPTAR GJAK ILIRIANI - KUSHTUAR HEROIT SHAHIN TOCI
KENGA JAM SHQIPTAR GJAK ILIRIANI - KUSHTUAR HEROIT SHAHIN TOCI
Mrika Trumshi & Grupi i Burrave Mirditë - Xhamadani i Trimërisë.
Mrika Trumshi & Grupi i Burrave Mirditë - Xhamadani i Trimërisë.
E diela shqiptare - The best (Pjesa 1)! (6 korrik 2014)
E diela shqiptare - The best (Pjesa 1)! (6 korrik 2014)
Miresevjen ne Mirdite-Welcome to Mirdita-Benvenuto a Mirdita
Miresevjen ne Mirdite-Welcome to Mirdita-Benvenuto a Mirdita
Mrika Trumshi & Grupi Burrave Mirditë - Amanetin S'e Tret Dheu
Mrika Trumshi & Grupi Burrave Mirditë - Amanetin S'e Tret Dheu
Rrësheni... E Diela e një qyteti...
Rrësheni... E Diela e një qyteti...
Historia e Camerisë  ( poezi shqip)
Historia e Camerisë ( poezi shqip)
Brezat bashkë e këndojnë këngën - Daniela Koka & Nikoll Deda
Brezat bashkë e këndojnë këngën - Daniela Koka & Nikoll Deda
Mark Gjoka - Del syzeza - Buzë Valmorit - [Si vendlindja jonë]
Mark Gjoka - Del syzeza - Buzë Valmorit - [Si vendlindja jonë]
Mark Gjoka - Mirdita ime.mp4
Mark Gjoka - Mirdita ime.mp4
Preng S. GJIKOLA.  SI VENDËLINDJA JONË NUK KA
Preng S. GJIKOLA. SI VENDËLINDJA JONË NUK KA
Kudo t'shkojmë, shqipe na thonë - Kastriot Kola & Grupi i burrave Mirditë
Kudo t'shkojmë, shqipe na thonë - Kastriot Kola & Grupi i burrave Mirditë
Enver Hoxha - O lum e lum Partia e Punes - Mirdite, 1983.mpg
Enver Hoxha - O lum e lum Partia e Punes - Mirdite, 1983.mpg
Gjin Dona - Preng Mark Kola
Gjin Dona - Preng Mark Kola
Hidajete Miftari - Ran në Mirditë tre Kapetana
Hidajete Miftari - Ran në Mirditë tre Kapetana
Veshjet popullore ne Lezhe - Vizion Plus - News - Lajme
Veshjet popullore ne Lezhe - Vizion Plus - News - Lajme
Dasem Mirditore Malaj Mirdit
Dasem Mirditore Malaj Mirdit
Vida Kunora & Argjend Lloga - Kolazh dasme (Hite verore 2014) HD
Vida Kunora & Argjend Lloga - Kolazh dasme (Hite verore 2014) HD
Plot pesë shekuj - Enver Hoxha - Grupi i Hasit
Plot pesë shekuj - Enver Hoxha - Grupi i Hasit
Mark Gjoka - Nene Shqiperi.mp4
Mark Gjoka - Nene Shqiperi.mp4
Kenge te vjetra nga koha e socializmit-te kenduara nga rapsod te ndryshem popullore.
Kenge te vjetra nga koha e socializmit-te kenduara nga rapsod te ndryshem popullore.
Mirë se vjen dita e shqiptarit -Mrika Trumshi & Grupi i burrave Mirditë
Mirë se vjen dita e shqiptarit -Mrika Trumshi & Grupi i burrave Mirditë
Motive mirditore
Motive mirditore
Nikollë Preçi - Këngë humoristike [Koncerti në TOB i Qendrës Kulturore Mirditë]
Nikollë Preçi - Këngë humoristike [Koncerti në TOB i Qendrës Kulturore Mirditë]
Brahim Cetaj - Ran n´´Mirdit tre kapetena
Brahim Cetaj - Ran n´´Mirdit tre kapetena
Kurt Lika - Gjalle a dek nusen ma bini
Kurt Lika - Gjalle a dek nusen ma bini
Americans Singing in Albanian
Americans Singing in Albanian
Grupi i Mirdites - Per liri ste fal shqiptari
Grupi i Mirdites - Per liri ste fal shqiptari
Preng s. Gjikola. Si vendlindja jone nuk ka.mpg
Preng s. Gjikola. Si vendlindja jone nuk ka.mpg
Ndrek Luca, 6 Janar 2013, Pjesa 2 - Top Channel Albania
Ndrek Luca, 6 Janar 2013, Pjesa 2 - Top Channel Albania
MIRDITA EDEN - XHAMADANI I TRIMRIS - KENDON -MRIKA TRUMSHI e GRUPI I BURRAVE - MIRDITE
MIRDITA EDEN - XHAMADANI I TRIMRIS - KENDON -MRIKA TRUMSHI e GRUPI I BURRAVE - MIRDITE
Për flamur, shqiptari s'fal - Poezi nga Alma Papamihali
Për flamur, shqiptari s'fal - Poezi nga Alma Papamihali
Zone e lire - Shpat Kasapi dhe Adelina Tahiri! (4 korrik 2014)
Zone e lire - Shpat Kasapi dhe Adelina Tahiri! (4 korrik 2014)
FFK 2009 - Rruga e Kombit
FFK 2009 - Rruga e Kombit
Gjin Dona
Gjin Dona
Feride Kurti - O sa buke e embel ( v. 70-ta ).mpg
Feride Kurti - O sa buke e embel ( v. 70-ta ).mpg
Zef Beka Nusja e ngrime
Zef Beka Nusja e ngrime
Ndue Përkola & Grupi i Burrave të Mirditës -  Guri i randë rri në trojet e veta
Ndue Përkola & Grupi i Burrave të Mirditës - Guri i randë rri në trojet e veta
Mirdite,Fran Gjoka e grupi - Po pyet bylbyli ( v. 1981 ).mpg
Mirdite,Fran Gjoka e grupi - Po pyet bylbyli ( v. 1981 ).mpg
Gjin Dona Koncerti i Madh I pranveres LIVE!
Gjin Dona Koncerti i Madh I pranveres LIVE!